• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni wint in Boucles de la Mayenne, Van der Poel blijft leider

  Nacer Bouhanni heeft de 2e etappe van de Boucles de la Mayenne gewonnen. Door het geaccidenteerde parcous kwam leider Mathieu van der Poel even in de problemen, maar de Nederlander behoudt wel de leiderstrui.

  Vijf hellingen kruidden het 1e deel van de 174 kilometer lange rit, daarna trotseerden de renners 3 lokale ronden. Door het geaccidenteerde parcours zou deze rit wel eens over het eindklassement kunnen beslissen. Alle ogen waren dan ook gericht op de leider in de stand.

   

  De gele trui had het de hele rit lastig en op de langste beklimming van de dag moest de Nederlander zelfs even afhaken na een collectieve aanval van Groupama-FDJ. Van der Poel zette dat zelf in de afdaling weer recht en daarna kwam hij nooit meer in de problemen. 

   

  Een uitgedund pelotonnetje sprintte voor de zege en het hoeft niet te verbazen dat de Franse pocket-sprinter Nacer Bouhanni daarbij aan het langste eind trok. Van der Poel snelde naar een 5e plaats en blijft leider.

  Bekijk hier de sprint van Nacer Bouhanni

  Uitslag rit 2

  1. Nacer Bouhanni (Fra), 172 km in 4u14'12"

  2. Benoit Cosnefroy (Fra)
  3. Anthony Maldonado (Fra)
  4. Jeremy Leveau (Fra)
  5. Mathieu van der Poel (Ned)
  20. Eli Iserbyt op 3"
  25. Kevin Pauwels - z.t.

  Stand na rit 2

  1. Mathieu van der Poel (Ned), in 8u25'49"
  2. Romain Seigle (Fra) op 13"
  3. Eli Iserbyt - 19"
  4. Max Kanter (Dui)
  5. Gediminas Bagdonas (Lit) - 21"