• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-tegenstander Tunesië houdt ook Turkije in bedwang

  Tunesië heeft voor de 9e keer op een rij niet verloren. De WK-tegenstander van de Belgen bleef net als maandag tegen Portugal steken op een 2-2, nu tegen Turkije.

  Tunesië wegzetten als een hapklare brok mag België zeker niet doen, want de ploeg is al meer dan een jaar (sinds 28 maart 2017) ongeslagen. Afgelopen maandag haalde het in Portugal nog een 2-0-achterstand op, nu gaf het tegen Turkije een 2-1-voorsprong uit handen.

   

  De Turken speelden nochtans het laatste halfuur met zijn tienen, maar vlak voor affluiten stelde Söyüncü alsnog gelijk. Gent-speler Bronn kreeg een basisplaats bij Tunesië, Anice Badri (ex-Moeskroen) was net als tegen Portugal goed voor een doelpuntje.

   

  Opstelling Tunesië:

  Hassen, S. Ben Youssef, Maâloul (82' Haddidi), Bronn (76' Nagguez), Sliti (82' Chalali), Sassi, Skhiri (70' Srarfi), Khaoui (53' Ben Amor), Meriah, Badri, F. Ben Youssef (75' Khalifa)

  Andere oefenmatchen op vrijdag

  • Zuid-Korea - Bosnië-Herzegovina 1-3

   De Koreanen maakten een slechte beurt tegen Bosnië, dat zich niet eens kon plaatsen voor het WK. Edin Visca, de fans van Club Brugge zullen hem wel nog kennen, was de gevierde man: hij nam alle Bosnische treffers voor zijn rekening.

   

   

  • Australië - Tsjechië 4-0

   Bondscoach Bert van Marwijk zag een uiterst efficiënt Australië in St.Pölten (Oos). Leckie was goed voor 2 goals, Nabbout en Jugas (own) vervolledigden het klavertjevier.

   

   

  • Egypte - Colombia 0-0

   Het aanvallende geweld van Colombia (Falcao, James Rodriguez, Izquierdo, Bacca,...) slaagde er ondanks heel wat kansen niet in het Salah-loze Egypte te verschalken. Bij Egypte stond na de rust Essam El Hadary in doel, een 45-jarige.