• home
 • video
 • pas verschenen

  Warmste Week: volg om 15u match van Buffalo Tienen live op sporza.be!

  Voor De Warmste Week veilde Sporza een live verslag van een sportwedstrijd. De voetballers van Buffalo Tienen telden daar 3.250 euro voor neer, die ze schonken aan de Tiense G-sporters. Deze middag krijgen de Buffalo's hun gloriemoment op sporza.be.

  Buffalo Tienen is een liefhebbersploeg die 6 jaar geleden werd opgericht door enkele vrienden. Ze spelen in het liefhebbersverbond Voetbal Vlaanderen. Normaal gezien komen de spreekwoordelijke 3 man en een paardenkop naar hun matchen kijken. Maar straks worden ze even nationale sterren.

   

  De Buffalo's steunen met hun actie niet alleen de lokale G-sporters, ze maken ook er morgen ook een heel evenement van, waardoor het zeker de moeite is om eens af te zakken. Er zijn muziekoptredens, de G-sporters spelen zelf ook hun match en 's avonds is er België-Portugal op groot scherm.

   

  Maar het hoogtepunt moet de match tegen de BV-ploeg worden, met daarbij onder meer ex-Rode Duivels Jeroen Simaeys, Peter Van der Heyden, Filip Daems en acteurs als Bert Haelvoet en Stijn Van Opstal. De match wordt live uitgezonden op sporza.be, mét commentaar van Aster Nzeyimana.

  "We hebben niet speciaal getraind", zegt Wouter Roelandt. "Dat doen we eigenlijk nooit. Maar we zullen zeker in vorm zijn, want 80% van het voetbal speelt zich af in het hoofd en daar zit het goed. De fysiek zal dan wel volgen."

   

  "Naar de sterkte van de tegenstander hebben we het raden. Er zijn er natuurlijk heel wat met internationale ervaring, maar er waren er ook een paar die informeerden of wij geen voetbalschoenen voor hen hadden. Het zal dus een interessante mix worden."

  Sterspelers van Buffalo Tienen

  • Robbert Rock: "Hij is onze spits en maakt elk seizoen 20 goals of meer."
  • Yves Vermeerbergen: "Niet alleen onze supersub, maar ook onze voorzitter. Hij heeft net een nieuwe vriendin, dus hij zal zeker scherp staan."
  • Jeroen Goffin: "De rots in de branding centraal achterin. Hij is ook een van de oprichters van onze club."
  • Alexander Pierreux: "De aanvoerder van de ploeg en diegene die fysiek het meest in orde is. Hij moet alle gaten toelopen die wij laten vallen."
  • Wouter Roelandt: "Ik speel zelf op de linksachter. Niet omdat ik de slechtste van de ploeg ben. Ik ben een moderne linksachter, die vaak meer naar voren oprukt. Eerder een type Marcelo (lacht)."

  Programma

  • 14u Match met jonge G-sporters, gemixt met BV's
  • 15u Galamatch Buffalo Tienen vs. BV-ploeg
  • Na de match: optredens van Quasi (lokale Tiense band) en Danny Apoloni (Kamping Kitsch Club)
  • 20.45u België-Portugal op groot scherm

  Tussendoor is er nog allerlei randanimatie.

  Wil je er zelf graag bij zijn? Kom dan morgen naar de velden van Sparta Kumtich Tienen, aan de Elsenbosweg. Iedereen is welkom!