• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Vanavond 100e interland Vertonghen? 5 memorabele goals

  Jan  Vertonghen (31) viert vanavond naar alle waarschijnlijkheid zijn 100e interland bij de Rode Duivels. Een unieke prestatie, niemand rondde ooit die kaap. Als verdediger maakte hij in totaal 8 goals voor de nationale ploeg. Wij bundelden 4 raketten en 1 WK-goal.

  Zijn 1e goal: een vuurbal tegen Cech

  2 jaar na zijn debuut tegen Portugal trapt Jan Vertonghen bijna een gat in het net.  In een oefeninterland tegen Tsjechië in 2009 haalt de verdediger zijn gevreesde linkerhamer tevoorschijn. Petr Cech is kansloos tegen de vuurbal van Vertonghen.

  Zijn meest aangetikte vrije trap: tegen Azerbeidzjan

  Ook de vrije trappen van Vertonghen zijn kanonkogels. Tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Azerbeidzjan (2011) wordt zijn grondscherende trap wel nog aangeraakt door 2 tegenstanders.  Het was het startsein van een ruime 4-1-zege.

  Zijn zuiverste vrije trap: Bale stond erbij en keek ernaar

  Gareth Bale is een expert in vrije trappen. Hij was tijdens Wales-België (2012) getuige van een streep van Vertonghen. En daarmee was de toon gezet in de WK-kwalificatie. België verloor geen enkele match in zijn groep en mocht voor het eerst in 12 jaar naar het WK.

  Zijn WK-goal: de winner tegen Zuid-Korea

  Tegen Algerije ontpopte Vertonghen zich op het WK eerst tot de antiheld. Hij maakte na 25 minuten een strafschopfout, waardoor de Duivels lange tijd op achterstand stonden. Tegen Zuid-Korea wiste hij 2 groepsmatchen later zijn misser uit door de enige goal binnen te tikken.

  Zijn grootste knaller: de WK-kwalificatie tegen Griekenland

  Zijn ticket voor het WK stelde België veilig in Griekenland, 9 maanden geleden. Kapitein Vertonghen opende de score toen met zijn handsmerk: een staalharde streep.