• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt over Matrasgate: "Het is een nepverhaal"

  Rode Duivels

  Halen Januzaj (m) en Lukaku (r) de 23 voor Rusland?

  Door een onachtzaamheid bij de matrassenleverancier van de Rode Duivels zou nu al duidelijk zijn wie de 5 afvallers voor het WK zijn. Maar niets is minder waar, zo legt Peter Vandenbempt uit bij Studio Brussel.

  De matrassenfabrikant had de VRT uitgenodigd om te komen kijken naar het transport van de matrassen naar Rusland. Maar nu bleken op die matrassen namen van de Duivels te staan, waaruit pientere waarnemers meenden af te kunnen leiden wie wel en niet meemag naar het WK.

   

  5 namen bleken niet te zien te zijn: Januzaj, Sels, Jordan Lukaku, Kabasele en Dendoncker.

   

  Ik kan je zeggen: dat heeft voor een schokgolf gezorgd in Tubeke, want als de spelers op deze manier vernemen dat ze er niet bij zijn...

  Maar dat blijkt allemaal een nepverhaal te zijn. Er zijn 23 matrassen verscheept naar Rusland en daar worden de matrassen en lattenbodems afgesteld op basis van de gegevens van de 27 spelers (zonder Mignolet, die er nog niet was) die zijn opgemeten.

   

  Maar wat dan met die namen? Blijkbaar was het voor het interne computersysteem nodig dat er namen ingevuld moesten worden. Een medewerker heeft daar dan mogelijk de namen van zijn voorkeur opgeplakt.

   

  Dus: de matras waar Dries Mertens opstaat, is niet noodzakelijk de matras van Dries Mertens. Met andere woorden: de lijst is niet officieel en het is dus much ado about nothing.

   

  Tenzij, en dat zou toch zeer vervelend zijn, effectief die 5 spelers ook de afvallers zullen zijn. Dan kun je je afvragen of de KBVB en de matrassengigant er geen draai aan hebben gegeven achteraf.

  "Ik denk dat Dendoncker er wél zal bij zijn"

  Nu denk ik zelf wel dat 4 van de 5 namen die genoemd worden effectief bij de afvallers zullen horen. Januzaj, Sels, Jordan Lukaku (die met zijn knieën sukkelt) en ofwel Boyata ofwel Kabasele. Maar persoonlijk denk ik wel dat Leander Dendoncker toch zal meegaan. Dat is een gevoel, niet iets wat ik al vernomen heb.