• home
 • video
 • pas verschenen

  Portugese bondscoach: "Oefeninterland tegen België wordt uitstekende test"

  Santos ziet de wedstrijd tegen België als belangrijke waardemeter.

  De Rode Duivels mogen zich zaterdag aan een sterk gemotiveerd Portugal verwachten. Bij de Europese kampioen nemen ze het oefenduel tegen België serieus. 

  "We mogen achterin minder weggeven"

  Portugal bereidt zich momenteel in eigen land voor op de oefeninterland van zaterdagavond in het Koning Bouwewijnstadion. De Portugezen zullen pas op het laatste moment afzakken naar België.

   

  Fernando Santos schat het belang van het oefenduel tegen de Rode Duivels  hoog in. "De wedstrijd tegen België wordt een uitstekende test voor ons", zegt de Portugese bondscoach. 

   

  Voor Portugal wordt het de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het WK. Afgelopen maandag kwamen ze in Braga niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Tunesië, tegenstander van de Rode Duivels op het WK.

   

  "Tegen België wordt het een andere wedstrijd dan tegen Tunesië. We zullen een solide prestatie moeten neerzetten en achterin minder weggeven", zegt Santos. "Al mijn spelers weten dat, ik heb er vertrouwen in. We bouwen verder op de strategie die ons Europees kampioen gemaakt heeft."

   

  Portugal neemt het op het WK in Groep B op tegen Spanje, Marokko en Iran. Net als de Rode Duivels werken ze in de aanloop naar het WK drie oefenduels af.  Op 7 juni spelen ze in Lissabon hun uitwuifwedstrijd tegen Algerije.

  Ik heb er vertrouwen in. We bouwen verder op de strategie die ons Europees kampioen gemaakt heeft.

  Ronaldo laadt batterijen op in Malaga

  De Rode Duivels hoeven zaterdag alvast geen schrik te hebben van Cristiano Ronaldo, die vorig weekend met Real Madrid de finale van de Champions League won tegen Liverpool.  Ronaldo geniet van vakantie in Malaga en sluit pas volgende week aan bij de Portugese selectie.

   

  "Natuurlijk is onze aanvoerder erg belangrijk in onze groep", zegt verdediger José Fonte, ploegmaat van Yannick Carrasco bij het Chinese Dalian Yifang.  "We hopen dat hij zo snel mogelijk aansluit. Hij is de beste speler ter wereld en elk team heeft zijn beste speler nodig."

   

  Ook Adrien Silva ontbreekt bij de Portugezen. De middenvelder van Leicester City viel maandag in het oefenduel tegen Tunesië geblesseerd uit en blijft in Lissabon om te revalideren.