• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens: "Haalde nog niet beste niveau, maar wil verder dan 3e ronde"

  Elise Mertens (WTA-16) neemt het vandaag in de derde ronde van Roland Garros op tegen Daria Gavrilova (WTA-25). Mertens versloeg de Australische dit jaar nog op de Australian Open, maar is toch op haar hoede. "Mijn spelniveau zal vanaf het begin hoog moeten zijn."

  "Ik wil meer dan de derde ronde"

  Mertens wou op Roland Garros minstens even goed doen als vorig jaar en de derde ronde halen. Dat doel is dus al bereikt. "Ik ben heel tevreden met mijn derde ronde", zegt Mertens. "Ik heb mijn punten van vorig jaar verdedigd, maar ik wil meer dan dat."

   

  Mertens begint met de beste papieren aan haar wedstrijd tegen Gavrilova. Vorig jaar versloeg ze Gavrilova op Roland Garros en ook dit jaar op de Australian Open trok ze na een waar kunststukje aan het langste eind.

   

  "Gavrilova speelde sterk in onze laatste ontmoeting in Australië. Ze leidde snel met 5-0, dus ik weet dat mijn spelniveau vanaf het begin van de partij hoog zal  moeten zijn." 

  "Niet gestresseerd, wel wat gefrustreerd"

  Mertens won in de vorige ronde in twee sets van Heather Watson (WTA-80), maar helemaal tevreden met haar spel was ze niet. "Ik haalde niet mijn beste niveau. Vooral mijn opslag viel tegen. Maar ik heb gewonnen in 2 sets en dat is positief."

   

  "Ik weet niet of ik met een mentaal voordeel aan het duel tegen Gavroliva begin. Zij kon tegen Pera een matchbal redden. Het is een meisje dat hard werkt, zeer energiek is, maar op belangrijke momenten kan haperen."

   

  Mertens beseft dat ze haar niveau nog wat moet opkrikken. "Mijn opslag moet beter. Ik ben niet gestresseerd, maar wel een beetje gefrusteerd. Ik weet wat ik kan en ik hoop de volgende match beter te spelen."

  "Ik ben altijd veeleisend voor mezelf en ik wil dat de zaken gaan zoals ik wil dat ze gaan. Mentaal sta ik er steeds op de belangrijke momenten. Ik wil elke match winnen op Roland Garros, het is een heel speciaal toernooi voor mij."

  Ik wil elke match winnen op Roland Garros, het is een heel speciaal toernooi voor mij.

  Fissette: "Vierde ronde tegen Halep zou super zijn"

  Ook in de derde ronde op Roland Garros met z'n poulain Angelique Kerber (WTA-12) is coach Wim Fissette. Hij gelooft in de kansen van Elise Mertens. "Ik verwacht dat ze Gavrilova klopt en zicht plaatst voor de achtste finales."

  Daarin zou Mertens kunnen uitkomen tegen Simona Halep, de nummer één van  de wereld. De Roemeense was in 2014 en vorig jaar nog verliezend finaliste op Roland Garros.  Zij speelt in de derde ronde tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA-107).

   

  "Ik verwacht geen makkelijke wedstrijd tegen Gavrilova. Maar in een derde ronde van een grandslamtoernooi mag je tevreden zijn met zo'n loting. Elise is een betere speelster", zegt Fissette.

   

  "Ik denk dat ze ook mentaal een voorsprong heeft na haar overwinning tegen Gavrilova op de Australian Open. Het komt erop aan je emoties goed in bedwang te houden. Er zijn op Roland Garros veel Belgische supporters. En het zou super zijn voor hen als Mertens de vierde ronde haalt tegen Halep."