• home
 • video
 • pas verschenen

  Aanvallend Frankrijk dartelt voorbij zoekend Italië van Mancini

  Frankrijk heeft een waarschuwing uitgestuurd naar zijn concurrenten voor de wereldtitel: wij zijn er klaar voor! De Fransen kozen vol voor het offensief en werden daarvoor beloond.

  Roberto Mancini koos voor nog meer jongeren in vergelijking met zijn (gewonnen) debuut als bondscoach op maandag. Jongens als Caldara, Mandragora en Chiesa mochten zich bewijzen. Maar tegen het Franse sterrenteam was dat moeilijk.

   

  Deschamps koos voor een drietand Dembélé-Griezmann-Mbappé met daarachter ook nog het aanvallende geweld van Pogba en Tolisso. Dat moest wel brokken geven en dat gebeurde ook. Na 8 minuten scoorde Umtiti al in de rebound. Kanté trof nog de paal, maar de Italianen konden niet blijven dweilen. Vanaf de stip maakte Griezmann er 2-0 van.

   

  Toch liet ook Italië, en dan met name verloren zoon Balotelli, zich nog eens opmerken. Zijn vrijschop kon door Lloris wel uit de kruising gehaald worden, maar Bonucci was goed gevolgd. In de 2e helft zette Dembélé nog een uitroepteken achter zijn match met een heerlijke plaatsbal in de kruising.

  Frankrijk-Italië 3-1

  Doelpunten: 8' Umtitit 1-0, 29' Griezmann 2-0 (pen), 36' Bonucci 2-1, 63' Dembélé 3-1

   

  Frankrijk: Lloris, Rami, Umtiti, Hernandez (62' Mendy), Pavard, Kanté, Pogba (86' N'Zonzi), Tolisso (77' Matuidi), Griezmann (77' Giroud), Dembélé (71' Lemar), Mbappé (83' Thauvin)

   

  Italië: Sirigu, Bonucci, D'Ambrosio (74' Florenzi), De Sciglio, Caldara, Jorginho (78' Bonaventura), Mandragora, Pellegrini (65' Cristante), Berardi (74' Insigne), Balotelli (86' Belotti), Chiesa (88' Zappacosta)