• home
 • video
 • pas verschenen

  Koeman ziet Vormer schitteren: "Ruud was de aanjager"

  Nederland worstelde om in de eerste helft zijn wil op te leggen aan Slovakije, maar met debutant Ruud Vormer (30) in de ploeg ging het na de pauze een pak beter. Bondscoach Ronald Koeman was onder de indruk.  "Hij was zeer goed en op een positieve manier aanwezig."

  Nederland moest halverwege nog achtervolgen tegen Slovakije (1-0).  "Ik was teleurgesteld", zei Koeman. "Ik vond dat we slecht begonnen aan de bal. Je moet wedstrijden opbouwen vanuit het balbezit en dan diepte zoeken. "

   

  "In de tweede helft waren we beter aan de bal. We waren agressiever en feller dan voor de pauze.  Slovakije kwam er moeilijker uit."

   

  "Wat de rol van Vormer was? Ruud was belangrijk. Iedereen die in de eerste helft op de bank zat, had door dat er iets moest veranderen. Vormer was daarin de aanjager. Hij heeft agressie in zijn spel, is geweldig aan de bal en heeft een goed overzicht."

   

  "Hij was zeer goed en op een positieve manier aanwezig, zowel aan de bal als in zijn houding.  Ik heb Vormer niet geselecteerd om hem één kans te geven en hem dan niet meer op te roepen. Als je in vier wedstrijden kan laten zien dat je heel bruikbaar bent, dan blijf je erbij."

  Tweets:

  (Ziet u geen Tweets? Check dan uw instellingen. Meer info vindt u hier.)