• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsland heeft ook Matrasgate: stonden de 23 per ongeluk op site bond?

  In België was er even de vrees dat de definitieve WK-selectie gelekt werd door een matrassengigant, in Duitsland zou een overijverige medewerker van de bond wel eens de 23 namen van Die Mannschaft te vroeg gelost hebben.

  Een opmerkzame journalist had gezien dat er op de website van de Duitse voetbalbond per ongeluk een poster met 23 namen was gelanceerd. Toen teammanager Oliver Bierhoff daarmee geconfronteerd werd, viel hij uit de lucht.

   

  "Dat moet een of ander technische vergissing geweest zijn", zegt Bierhoff. "Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Hier ben ik niet mee opgezet en we moeten uitzoeken wat hier gebeurd is. Ik hoop dat de mensen van de bond die nu meeluisteren meteen in actie schieten."

   

  De persverantwoordelijke van de bond was er, net zoals bij België, als de kippen bij om de schade te herstellen of alle speculaties de kop in te drukken. "De selectie die op de website stond, is niet de definitieve selectie. Het is zoals bij een Panini-album. Ook zij kennen de ploeg niet op voorhand."

  Zonder Petersen, Tah, Rudy en Trapp?

  Als de poster toch de échte selectie van de Duitsers betreft, dan is dat slecht nieuws voor Nils Petersen, Jonathan Tah, Sebastian Rudy en Kevin Trapp. Zij zouden de 4 kinderen van de rekening zijn. Ook in Duitsland moeten ze tot maandag wachten om de definitieve lijst met 23 namen te horen te krijgen.