Cultheld Patricio verbreekt contract bij Sporting Lissabon

  Patricio is ook de 1e keeper van Portugal.

  De Portugese doelman Rui Patricio heeft zijn contract bij zijn club Sporting Lissabon eenzijdig verbroken. Sporting wilde niet meewerken aan een transfer.

  Rui Patricio kwam nog nooit voor een ander eerste elftal uit dan dat van de Portugese topclub Sporting Lissabon. Hij kwam er in 293 competitiematchen in actie en won 3 keer de beker van Portugal met zijn club.

   

  Maar nu lijkt de relatie tussen speler en club verzuurd. Sporting-voorzitter Bruno de Carvalho meldde vandaag op een persconferentie dat Patricio zijn contract bij de club eenzijdig heeft verbroken. 

   

  De 30-jarige doelman liet via een brief aan de voorzitter weten dat hij zijn contract "met een geldige reden" zou verbreken. Die geldige reden blijkt nu een afgesprongen transfer naar de Engelse Premier League-promovendus Wolverhampton te zijn.

   

  Voorzitter de Carvalho schuift de schuld voor de afgesprongen transfer, en de daaropvolgende contractverbreking, af op Patricio's makelaar, Jorge Mendes. Mendes zou zich te gulzig gedragen hebben tijdens de onderhandelingen.

   

  "Wolverhampton wilde 18 miljoen euro op tafel leggen voor Patricio, maar Mendes wou er daarvan 7 miljoen zelf incasseren", zo sprak de voorzitter.

  Moeilijke tijden voor Sporting Lissabon

  De commotie rond Patricio is een nieuwe tegenslag voor Lissabon, dat midden mei nog moest afrekenen met misnoegde supporters die een training van de ploeg kwamen verstoren en daarbij enkele spelers aanvielen en de kleedkamers plunderden.