• home
 • video
 • pas verschenen

  Bahrain-Merida leidt de dans in Hammer Limburg

  Padun had de beste klimmersbenen op de Vaalserberg.

  Bahrain-Merida heeft de eerste dag van de Hammer Series in Nederlands-Limburg als leider afgesloten. Met 1371 punten bleef het Lotto-Soudal (973 punten) en Quick-Step Floors (781 punten) ruim voor.

  Hammer Limburg trapte vandaag af met de Hammer Climb op en rond het Drielandenpunt in Vaals. Met 34 klimkilometers, goed voor ruim 44 procent van de volledige rit, deed de klim koers z'n naam alle eer aan.

   

  De renners moesten 11 ronden van 7 kilometer afleggen, met steeds de beklimming van de Vaalserberg. Na iedere ronde kregen de eerste 10 renners punten.

   

  Tijdens een door plensbuien verpeste eerste dag toonde Tim Wellens (Lotto-Soudal) zich zeer bedrijvig. Hij was steeds vooraan te vinden en bezorgde zijn team kostbare punten. 

   

  Maar de grote ster van de dag was de jonge Mark Padun van Bahrain-Merida. De 21-jarige Oekraïner trok samen met de Rus Pavel Sivakov (Team Sky) in de aanval. In het slot ging hij solo, zodat hij drie keer als eerste over de Vaalserberg reed.

   

  Dat leverde Bahrain-Merida een karrevracht aan punten op, waardoor het team morgen als koploper aan de sprintrace mag starten. Zondag wordt de Nederlandse editie van de Hammer Series afgesloten met een ploegenachtervolging. 

  Padun wint de Hammer Climb voor Bahrain-Merida:

  Dumoulin geeft er de brui aan

   

  Tom Dumoulin (Sunweb) kon niet schitteren voor eigen volk. De nummer twee van de Ronde van Italië kon in de regen het tempo niet aan en stapte al na twee van de elf rondes af.