• home
 • video
 • pas verschenen

  5 redenen om naar de Dauphiné te kijken, het aperitiefje op de Tour

  Een vleugje Tour de France in de Dauphiné.

  Een vleugje Tour de France in de Dauphiné.

  In Frankrijk maakt de Tour-koorts vanaf vandaag een eerste bokkensprong met het Critérium du Dauphiné. Michel en José nemen u 8 dagen lang op sleeptouw tijdens de miniversie van de Tour de France.  5 redenen waarom u deze dagelijkse afspraak niet mag missen.

  1. Belgen op schattenjacht

  Vorig jaar reed Thomas De Gendt de bakstenen uit de muren met ritwinst en 5 dagen in de leiderstrui. Dat kunstwerkje probeert "de ongelooflijke Thomas" straks over te doen. Ploegmaat Campenaerts mag meteen knallen in de proloog. Uitkijken doen we ook naar Benoot, Keukeleire, Naesen, Pauwels, De Plus, Teuns en Meurisse. 

  2. Bardet vs. Nibali vs. Yates vs. Soler?

  De Dauphiné krijgt in elk geval een gloednieuwe naam op de erelijst, want geen enkele oud-winnaar komt aan de start. Daardoor ligt de weg hemelsbreed open voor de Franse hoop Romain Bardet. Hij zal moeten opboksen tegen Nibali, Jungels, Soler, Zakarin, Barguil, Thomas, Alaphilippe, Buchmann, Daniel Martin en Adam Yates.

  3. En wat met Team Sky?

  Voor het eerst in 6 jaar dartelt Chris Froome niet mee in de miniversie van de Tour. Is dat een slecht voorteken? Het is al van 2001  (Armstrong) geleden dat de gele trui in Parijs niet de Dauphiné in zijn benen had.  

   

  Door Froomes afwezigheid krijgt Geraint Thomas de kans om zich op te werpen als leider in het rondewerk. Thomas sprak met zijn teambazen af dat hij naar de Tour zou toeleven alsof hij er als kopman zou starten. Als Froome alsnog geschorst wordt, heeft Sky met Thomas meteen een wisselkopman.

  4. Vier aankomsten bergop, kopie van Tour-etappe

  Van het rittenschema in de Dauphiné krijgen we spontaan het water in de mond.  Starten doen we met een proloog en van de 7 etappes eindigen er liefst 4 op een berg.  De voorlaatste etappe is zo goed als een blauwdruk van de 11e Tour-rit, met een slotklim van 17 km. Opvallend: de laatste 3 etappes zijn niet langer dan 136 km.

  5. Acht dagen lang met Michel en José

  Bij Sporza hoeft u geen trap te missen van het Critérium du Dauphiné. Michel en José staan vanouds weer te popelen om jullie 8 dagen lang te verwennen met deskundig commentaar, op één en onze livestream. 

  UITZENDSCHEMA (één/livestream)

  Zondag 3 juni (proloog) 13.25u
  Maandag 4 juni (heuvelrit) 15.05u
  Dinsdag 5 juni (heuvelrit) 15.05u
  Woensdag 6 juni (ploegentijdrit) 15.05u
  Donderdag 7 juni (aankomst bergop) 15.05u
  Vrijdag 8 juni (aankomst bergop) 15.05u
  Zaterdag 9 juni (aankomst bergop) 13.25u
  Zondag 10 juni (aankomst bergop) 13.25u