• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer debuteert met gelijkspel bij Oranje, maar is dolblij

  31 mei is een mooie dag geworden voor Ruud Vormer. De middenvelder van Club Brugge mocht in Slovakije voor het eerst het shirt van Oranje aantrekken. Als invaller kon hij Nederland wel niet aan de winst helpen. De match eindigde op 1-1. 

  Nederland begon de oefenmatch tegen Slovakije met Strootman, Pröpper en Van de Beek op het middenveld. Tijdens de rust mocht Vormer die laatste vervangen. Het was de eerste van in totaal zes wissels bij Oranje. Vormer kreeg de voorkeur op onder meer Vilhena, Wijnaldum en Hateboer.

   

  Op dat moment had Nederland een 1-0-achterstand goed te maken. Op aangeven van Hamsik had Nemec de thuisploeg al na 8 minuten op voorsprong gebracht. Met Vormer in de ploeg werd het 1-1. 

   

  De Gouden Schoen viel uitstekend in en nam zijn ploeg op sleeptouw. Onder zijn impuls wiste Quincy Promes het vroege openingsdoelpunt uit. Vormer kreeg zelf nog drie kansen, waarvan de beste iets voorbij het uur. De aanvoerder van Club Brugge lobte de Slovaakse doelman, maar het leer werd nog net van de lijn gekeerd.

  Verder dan een gelijkspel kwam Nederland niet meer. 

  Vormer: "Wat een seizoen!"

  Ruud Vormer reageerde na de match met een brede glimlach. "Wat een seizoen. Kampioen van België, winnaar van de Gouden Schoen en nu ook nog debutant bij Oranje. Echt schitterend. Ik had de moed wel een beetje opgegeven. Maar in voetbal is veel mogelijk, zo zie je maar weer."

   

  Als invaller wou hij vooral pit in de ploeg brengen. "Het was vooral lamlendig. Ik heb geprobeerd er wat gif in te brengen. Dat lukte aardig. Alleen had ik ook moeten scoren. Ik ben geen spits, maar deze kans had ik moeten benutten. Dan was het klaar geweest."

  Enkele tweets: