Ga naar de inhoud

Valpartij ontsiert sprintzege van Laporte in Luxemburg

 do 31 mei 2018 18:30

Christophe Laporte (Cofidis) heeft met overmacht de eerste etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Hij ontsnapte aan een stevige valpartij voorin het peloton. Damien Gaudin blijft leider.

Bekijk hier de indrukwekkende sprint van Laporte:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ligthart komt zwaar ten val

Damien Gaudin (Direct Energie) had net zoals vorig jaar de korte proloog in Luxemburg gewonnen. De Fransman wou nog wat langer genieten van zijn leiderstrui en zette zijn ploeg aan het werk in de eerste etappe.

 

Vier renners probeerden uit de greep van het peloton te blijven en sprokkelden een maximale voorsprong van vijf minuten bijeen. Maar de zweepslagen van Direct Energie misten hun effect niet: in geen tijd was de kopgreep weer binnen handbereik. Jan-Willem van Schip deed nog een ultieme poging om voorop te blijven, maar op het laatste klimmetje vlamde het peloton de Nederlander voorbij.

 

Het gewriemel richting Hesperange eiste slachtoffers. Pim Ligthart (Roompot) werd in de zijberm gekegeld, op enkele centimeters van een prikkeldraad. Zijn fiets belandde meters verder in de weide. Cofidis ontsnapte aan de valpartij en loodse Laporte naar de zege voor Alex Kirsch en Andrea Pasqualon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Christophe Laporte (Fra) in 4u39'58"
2. Alex Kirsch (Lux) "
3. Andrea Pasqualon (Ita) "
4. Enrique Sanz (Spa) "
5. Alexander Krieger (Dui) "
6. Justin Jules (Fra) "
7. Adrien Petit (Fra) "
8. Brenton Jones (Aus) "
9. Sean De Bie  "
10. Davide Orrico (Ita) "
Klassement na rit 1
1. Damien Gaudin (Fra) 4u43'14"
2. Alexander Krieger (Dui)  op 1"
3. Alex Kirsch (Lux) 2"
4. Jan Tratnik (Slo) 3"
5. Adrien Petit (Fra) 4"
6. Jonathan Hivert (Fra) 5"
7. Sean De Bie  6"
8. Aime De Gendt 8"
9. Piet Allegaert "
10. Benjamin Declercq "