• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels krijgen aangepast bed op WK (plus extra bed voor partner)

  De matrassen staan klaar voor transport naar Rusland.

  0 / 0

  De Rode Duivels zullen alvast een goede nachtrust hebben tijdens het WK in Rusland. De Belgische Voetbalbond (KBVB) stuurt aangepaste bedden mee met de nationale selectie: "Want een toernooi wordt beslist door details."

  Geen Russische matrassen voor de Rode Duivels op het WK, maar wel ergonomische bedden uit België. Op vraag van de medische staf stuurt de KBVB speciaal aangepaste boxsprings naar Rusland. 

   

  "Recuperatie is belangrijk omdat de spelers relatief weinig tijd hebben tussen twee wedstrijden", zegt Philippe Rosier, de gezondheidsmanager van de Rode Duivels. "We hebben een strategie uitgedacht om de recuperatie te verbeteren en hebben aangepaste bedden besteld. Mertens heeft een ander lichaam dan Lukaku en krijgt dus een ander bed."

   

  "We liggen acht uur per nacht in bed om te recupereren. Hoe beter je slaapt, hoe sneller je recupereert en hoe fitter je bent. Het is een investering die de federatie wil doen, omdat we overtuigd zijn dat alle details belangrijk zijn. Een toernooi wordt beslist door details."

  Wat als... de partners op bezoek komen?

  Als de Rode Duivels het, zoals verwacht, voorbij de groepsfase schoppen, is de kans groot dat de partners een bezoekje brengen in Rusland. Ook daar is de KBVB op voorbereid: er wordt voor elke speler een dubbel bed voorzien.

   

  Na het WK reizen de bedden terug mee naar het trainingscentrum in Tubeke. Zo kunnen de Rode Duivels ook in België op beide oren slapen.

  Hazard, Dembélé en Lukaku zullen slapen als een roosje: