• home
 • video
 • pas verschenen

  McEnroe: "Goffin komt kracht tekort om te wedijveren met de besten"

  David Goffin zal niet voorbij de kwartfinales van Roland Garros raken. Althans, dat is de mening van  tennislegende John McEnroe.  "Maar hij heeft duidelijk zijn plaats in de top 10."

  "Goffin is voor zijn lengte een buitengewone speler", zegt McEnroe. "Hij heeft enorm veel talent en is ongetwijfeld een van de jongens die het meest zuiver op de bal slaan. Hij weet duidelijk waarmee hij bezig is op het terrein."

   

  "Hij is intelligenter en sneller dan de meeste spelers, maar hij komt kracht tekort om te wedijveren met de besten. De reuzen van het circuit, zoals Del Potro en Isner, kunnen hem met hun zware slagen van het terrein meppen. En dan zijn er nog Nadal en Djokovic die hem kunnen uitputten."

  McEnroe: "Ik hoop dat Goffin zich kan onderscheiden"

  Goffin speelt morgen om een plek in de achtste finales tegen de Franse chouchou Gaël Monfils.  In 2016 haalde onze landgenoot nog de kwartfinales, maar McEnroe ziet Goffin niet verder raken.

   

  "Ik geloof dat hij de kwartfinales kan bereiken, maar het zou me verbazen als hij dan nog doorstoot. Maar na zijn opgave vorig jaar (omgeslagen enkel, red), hoop ik dat hij zich hier kan onderscheiden. Hij heeft duidelijk zijn plaats in de top 10."