• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampard zet zijn eerste stappen als coach bij Derby

  Lampard

  Voor Lampard wordt het zijn eerste opdracht als coach.

  Frank Lampard begint volgend seizoen aan zijn eerste job als hoofdcoach. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij Championship-club Derby County. “Ik kijk echt uit naar deze uitdaging”, zegt de voormalige Chelsea-middenvelder.

  Derby County, de nummer zes van het voorbije Championship-seizoen (de Engelse tweede klasse), bevestigde vandaag dat de 39-jarige Frank Lampard er als trainer begint.  “We zijn verheugd dat iemand van het kaliber als Frank Lampard onze nieuwe coach wordt.”

   

  Voor Lampard zelf wordt het zijn eerste job als hoofdcoach bij een club. “Ik heb altijd een club met een grote traditie en geschiedenis zoals Derby County willen coachen. Dus dit is een mooie kans”, zegt de voormalige middenvelder van Chelsea, Manchester City, West Ham en New York City, waar hij vorig jaar een punt achter zijn spelerscarrière zette.

   

  De voormalige Engelse international kijkt alvast uit naar zijn nieuwe job en blaakt van het vertrouwen. "Dit is mijn eerste job als coach, maar ik heb samengewerkt met enkele van de beste trainers in de wereld en ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en in die van het team rondom mij. Ik kijk echt uit naar de uitdaging."

  De indrukwekkende carrière van Frank Lampard

   

  • Nationale ploeg: 106 caps (29 goals)
  • 1995-2001: West Ham United
  • 2001-2014: Chelsea
  • 2014-2015: Manchester City
  • 2015-2017: New York City

  Lampard kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging:

  Ook Derby County is verheugd met de komst van Lampard: