• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli: "Zonder goede matchen was ik niet bij de 28 geweest"

  Maandag is D-day voor de spelers die nog niet zeker zijn van een plaats in de selectie van 23 van Roberto Martinez. Onder hen: Nacer Chadli.

  "Afvallen zou een grote teleurstelling zijn"

  Het verhaal van Nacer Chadli dit seizoen is bekend. Nauwelijks gespeeld bij zijn club West Bromwich en toch lijkt hij een ernstige kandidaat om mee te mogen naar Rusland.

   

  "Iedereen die hier is, wil bij de 23 zijn en afvallen zou een grote teleurstelling zijn", zei Chadli op zijn persmoment gisteren. "Natuurlijk was het een moeilijk seizoen, met drie zware blessures, maar ik heb hard gewerkt om bij de 28 te horen."

   

  Het grote voordeel dat Chadli heeft, is dat hij reclame voor zichzelf maakte in eerdere wedstrijden van de nationale ploeg. "Als ik dat niet had gedaan de laatste 2 jaar, was ik niet bij deze groep geweest. Mijn prestaties hebben me geholpen. Nu moet ik naar de toekomst kijken en vooral fit zijn."

   

  Ook de polyvalentie van Chaldi spreekt in zijn voordeel. "Dat is inderdaad een troef. Ik speel bij de nationale ploeg vooral als flankverdediger, maar kan ook centraal of hoger op de flank uit de voeten."

  "Portugal is het soort ploeg die we op WK kunnen treffen

  De oefeninterland tegen Portugal wordt misschien cruciaal voor Nacer Chadli om de bondscoach te overtuigen. "Portugal is heel solide, goed georganiseerd en heeft gerichte aanvallers. Iedereen benadert de match als een kwalificatiematch. Het zijn dit soort ploegen die we op het WK kunnen treffen."

   

  "Op dit WK kunnen we zelf tonen waar we staan. We spelen goed voetbal en met de kwaliteiten die we hebben, kunnen we iedereen verslaan. Persoonlijke ambities? Op een groot toernooi moet je niet naar jezelf kijken. Als het team wint, is dat ook een persoonlijk succes."

   

  "Niet over transfer praten als ik naar WK mag"

  Over zijn toekomst bij West Bromwich, dat de degradatie niet kon ontlopen, sprak Nacer Chadli zich donderdag niet uit. "Ik heb nog geen idee. Het is niet evident om daar mee bezig te zijn als je een WK voorbereidt."

   

  "Ik heb mijn makelaar gezegd dat ik niet wil praten met clubs als ik naar WK mag. Dat is dan iets voor tijdens mijn vakantie misschien.  Welke competitie mijn voorkeur heeft? Er zijn verschillende goede competities."