• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische WK-opponent Panama speelt in feestgedruis gelijk tegen Noord-Ierland

  De Panamese president wenst de spelers veel succes.

  Panama heeft in Panama City tijdens een oefengalop richting WK niet kunnen scoren tegen Noord-Ierland. Panama is op de Wereldbeker één van de drie tegenstanders van België in de groepsfase.

  Panama neemt in Rusland voor de allereerste keer deel aan het WK. Het land leeft daardoor nog altijd in een roes. Getuige de festiviteiten voor de wedstrijd, waarbij president Juan Carlos Varela tijdens een officieel moment in het presidentiële paleis de Panamese vlag overhandigde aan de spelers.

   

  Noord-Ierland kon zich dan weer niet plaatsen voor het WK, maar bleek voor de Panamezen  een taaie brok. Toch was Panama voor hetzelfde geld vroeg op voorsprong gekomen. Middenvelder Edgar Joel Barcenas kopte na 17 minuten op het doelhout. De haren van de 26.000 toeschouwers rezen even ten berge.

   

   Bij Panama stond AA Gent-belofte José Luis Rodriguez in de basis. In de tweede helft werden heel wat wissels doorgevoerd en kwam ook Ricardo Avila, een andere Gent-belofte, het veld op. Na een uur mocht José Luis Rodriguez gaan rusten.

   

  Panama speelt volgende week zijn laatste oefeninterland voor het WK. Noorwegen is dan de tegenstander. Voor het zo ver is, maakt bondscoach Hernan Dario Gomez eerst nog zijn definitieve selectie van 23 bekend. Dat zal vandaag gebeuren.

  Blas Perez in duel met Gareth McAuley:

  President Varela overhandigt de Panamese vlag:

  Tweets over de Panamese spelers en de sfeer: