• home
 • video
 • pas verschenen

  VAR helpt refs rode kaarten uit te delen op het WK

  Als er iets weg van de actie gebeurt, kan de videoref rood laten geven.

  Op de Wereldbeker in Rusland maakt de VAR zijn intrede. De Video Assistant Referee volgt niet alleen met argusorgen het spel bij de bal, maar kan ook ingrijpen voor incidenten zonder bal. Dat maakte de IFAB, het internationale orgaan dat de spelregels beheert, bekend.

  Technisch IFAB-directeur David Elleray verduidelijkte de werking van de VAR op het WK aan de Engelse krant The Times: "Wanneer er weg van de actie iets gemist wordt en de VAR of de assistent-VAR merkt dat later op, dan kan die de scheidsrechter informeren."

   

  "De ref kan dan alsnog een speler uitsluiten, ook al is het later in de wedstrijd. We denken niet dat dit heel vaak zal voorkomen. Dat zou alleen het geval zijn bij ernstige overtredingen waarbij een rode kaart de strafmaat is."