• home
 • video
 • pas verschenen

  Panama heeft zijn 23 stuntmannen voor het WK gevonden

  bondscoach Panama

  De bondscoach kust de vlag van Panama na de historische kwalificatie

  0 / 0

  Panama, WK-tegenstander van de Belgen, heeft zijn huiswerk bij de FIFA ingediend. De selectie telt geen grote namen, maar wel 1 speler uit de Belgische competitie.

  De algemene verwachting was dat AA Gent met Ricardo Avila 1 speler voor de Panamese selectie zou mogen afleveren, maar het is verrassend genoeg middenvelder José Luis Rodriguez van Gent die de final cut heeft gehaald. Rodriguez is de enige speler in de groep die nog 0 caps heeft.

   

  Recordinternational bij de WK-debutant is Gabriel Gomez (143 caps), die in Colombia de kost verdient. Ook doelman Jaime Penedo, spelend voor Dinamo Boekarest, brengt heel wat ervaring mee, zij het niet al te veel op het hoogste niveau.

   

  Penedo is een van de 4 spelers die in Europa voetballen, samen met de al eerder genoemde Rodriguez, Erick Davis (Slovakije) en Ismael Diaz (Spanje). Zoek niet naar spelers van grote clubs, want die zijn er niet. Tenzij NY Red Bulls en de San José Earthquakes (met elk 2 spelers hofleverancier) tot de categorie gerekend mogen worden.

   

  Op 18 juni beginnen de Panamezen aan hun grote WK-debuut, met de match tegen België in Sotsji. Daarna volgen Engeland en Tunesië.

  Dolle vreugde bij José Luis Rodriguez