• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan: "Ik amuseer me op veld, maar voetbalwereld is vermoeiend"

  Radja Nainggolan.

  Een beeld dat we niet meer zullen zien: Nainggolan als Rode Duivel.

  De Rode Duivels stomen zich klaar voor het WK, zonder Radja Nainggolan. De speler van AS Roma kwam nog een keer zijn verhaal vertellen bij Gert Late Night op VIER. "Het is pijnlijk om jezelf nu in die reclamespotjes te zien."

  "Als ik een voorbeeld had willen zijn, was ik wel leraar geworden"

  Op 21 mei maakte bondscoach Roberto Martinez bekend dat hij geen plaats had voor Radja Nainggolan in zijn WK-selectie. "Ik ben het nog altijd aan het verwerken", vertelt hij bijna tien dagen later. "Soms is het wel moeilijk. Ik zie mezelf ook regelmatig, want ik sta op al die reclamespotjes. Dat is wel pijnlijk. Maar als je het positief bekijkt, betekent dit wel drie weken extra vakantie."

   

  Nainggolan vertelde nog eens over het bezoek van Martinez in Rome. "Toen ik wist dat hij zou komen, heb ik een paar andere Duivels gebeld om te vragen waarover het zou kunnen gaan. Sommigen dachten dat hij misschien wou komen bespreken aan welke regeltjes ik me zou moeten houden in Rusland. Dat bleek dus niet zo te zijn. Dat hij persoonlijk naar mij is gekomen, apprecieer ik wel. Daarvoor spraken we eigenlijk alleen maar via de media."

   

  "De tactische reden? Ik heb al 300 matchen in de Serie A gespeeld, de meest tactische competitie ter wereld. Na de oefenmatch tegen Spanje lag ik plots uit de ploeg. Ik ben wel eens te laat geweest, maar andere spelers hebben dat ook gedaan. Ik noem geen namen."

   

  "Ik snap wel dat sommige Belgische supporters er bijvoorbeeld aanstoot aan nemen dat ik rook. En dat ze zeggen dat ik een voorbeeld moet zijn voor kinderen en jongeren. Maar ik probeer normaal te zijn. Als ik een voorbeeld wou zijn voor kinderen, was ik wel leraar geworden. Of opvoeder. Ik ben voetballer. Het moet gaan over mijn prestaties op het veld."

  "Ik amuseer me op het veld, maar alles er rond is vermoeiend"

  Van zijn beslissing om te stoppen als Rode Duivel heeft hij nog geen spijt. "Ik ben een man van mijn woord. Ik ben ook al 30 jaar. Mijn beslissing staat vast. Zelfs als er een andere bondscoach komt. Er zijn genoeg jonge spelers die de Rode Duivels iets kunnen bijbrengen."

   

  "Ik houd wel nog van voetbal, hoor. Ik amuseer me altijd als ik op het veld sta. Maar de voetbalwereld is wel vermoeiend. Het is een heel valse wereld. Alles is business. Als er ergens geld mee te verdienen is, zijn er altijd parasieten. Zeker waar ik woon in Rome. Ik probeer de mensen die ik al lang ken dichtbij te houden."

   

  "Ik ga kijken naar het WK, maar vooral uit respect voor mijn ploegmaats. De fans moeten de ploeg ook steunen. Een voorspelling? Na de groepsfase kunnen ze al tegen Duitsland uitkomen. Dat zou heel moeilijk worden, maar ze hebben de kwaliteiten om iedereen aan te kunnen."