• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi maakt hattrick tegen Haïti: "We worden steeds sterker"

  Lionel Messi speelt Haïti op een hoopje.

  Argentinië en Peru, 2 Zuid-Amerikaanse WK-deelnemers, hebben gisteren met succes geoefend: de vicewereldkampioen van 2014 versloeg het bescheiden Haïti met 4-0, Peru zette Schotland met 2-0 opzij.

  Argentinië sukkelde door de kwalificaties, pas in de laatste match verzekerde het zich van een WK-ticket. Haïti was evenwel een snelle hap. Messi stond zoals gewoonlijk in de schijnwerpers met 3 goals én 1 assist voor Agüero.

   

  Messi opende de score in Buenos Aires op het kwartier vanaf de stip, tikte in de 57e minuut een rebound binnen, maakte zijn derde in de 65e minuut en zette 2 minuten later Agüero op weg naar de 4-0-eindstand. Agüero, Messi en die andere invaller Pavon lieten een paar mooie combinaties zien.

  Messi zet Agüero op weg naar de 4-0.

  Sergio Agüero en Lionel Messi.

  Messi: "Wij zijn geen WK-favoriet"

  Messi was andermaal de grote leider bij de Argentijnen. De 30-jarige Barcelonees is niet zo succesvol bij zijn land als bij zijn club, tot zijn grote wanhoop. Zo stopte hij uit ontgoocheling al eens een tijdje.

   

  Hij mikt nu op het plezier: "Thuis voor dit publiek was het resultaat niet zo belangrijk, maar wel me amuseren." De draaischijf blijft bescheiden over de kansen in Rusland: "Wij zijn geen favoriet, maar zullen er ons hoofd voor leggen. We trainen hard."

   

  Argentinië opent het WK tegen IJsland: "Die match is de belangrijkste. We willen allemaal hetzelfde: een belangrijke titel winnen met deze selectie. We hebben een goeie kans om die droom te bereiken. We hebben een sterke ploeg met indrukwekkende individuen. Geleidelijk aan worden we sterker en sterker."

  Cueva opent de score vanaf de stip.

  Cueva viert zijn penaltygoal met Carrillo.

  Peru klopt Schotland: "We zijn klaar voor elk team"

  Ondertussen in Lima was Peru een klasse te sterk voor Schotland in een heruitgave van een beruchte WK-wedstrijd uit 1978, toen de Zuid-Amerikanen met 3-1 wonnen.

   

  Gisteren zette Cueva het gastland op voorsprong vanaf 11 meter, waarna Farfan de zege kort na de rust veiligstelde. Hij strafte zwak verdedigen af. Voor Peru was het de derde opeenvolgende Europese oefenzege na Kroatië en IJsland.

   

  Het vertrouwen is dan ook groot bij het land dat er voor het eerst sinds 1982 weer bij is op de Wereldbeker. "Peru is klaar om eender welk team ter wereld te bekampen", zegt bondscoach Ricardo Gareca. "Deze ploeg is erop voorbereid om problemen die we tegenkomen op te lossen."

   

  Peru is 13 wedstrijden ongeslagen en speelt in Rusland tegen Frankrijk, Denemarken en Australië. Argentinië neemt het op tegen IJsland, Kroatië en Nigeria.