• home
 • video
 • pas verschenen

  Lewandowski zinspeelt op vertrek bij Bayern München

  Lewandowski

  Lewandowski stapelde de prijzen op bij Bayern.

  Robert Lewandowski zou aansturen op een vertrek bij Bayern München deze zomer, zo vertelt zijn manager Pini Zahavi. "Robert voelt dat hij toe is aan verandering en een nieuwe uitdaging in zijn carrière nodig heeft."

  De Poolse topspits van Bayern arriveerde in 2014 bij de Duitse Rekordmeister, die hem overnam van die andere Duitse topploeg, Dortmund. In zijn 4 seizoenen bij Bayern speelde Lewandowski elk seizoen kampioen, scoorde hij 106 goals in 126 Bundesliga-matchen, en werd hij 2 keer topschutter.

   

  Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge maakte zich onlangs nog sterk dat "niemand zich zorgen moest maken, want Lewandowski zou ook volgend jaar in München spelen."

   

  Maar de 29-jarige aanvaller, die nog een contract heeft tot 2021, lijkt nu toch aan te sturen op een vertrek deze zomer.

   

  "Robert is toe aan verandering en een nieuwe uitdaging in zijn carrière", zegt zijn manager Zahavi aan het Duitse dagblad Bild. "De directie van Bayern is daarvan op de hoogte."

   

  Welke horizonten Lewandowski zal opzoeken is nog niet duidelijk.  In het verleden werd de Pool al meermaals gelinkt aan onder meer Real Madrid en PSG, maar de laatste tijd worden ook de namen van Premier League-clubs Chelsea en Manchester United genoemd.

  Lewandowski werd dit seizoen opnieuw topschutter in Duitsland met 29 doelpunten: