• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "Na 1 applausvervanging in 9 jaar is niet alles vergeven en vergeten"

  Romelu Lukaku

  Lukaku nam geen blad voor de mond.

  0 / 0

  De persconferentie van Romelu Lukaku was er een zoals we de oudste Lukaku kennen: met de glimlach en recht voor de raap. De spits heeft geleerd uit het verleden en wou geen straffe WK-ambitie uitspreken. Over de fans had hij wel een straffe uitspraak in petto.

  Bekijk de volledige persconferentie van Romelu Lukaku

  "Mijn WK-ambities? No comment"

  Het toernooi winnen, met die uitgesproken ambitie trok Romelu Lukaku naar Brazilië en Frankrijk. Telkens was de kwartfinale het eindstation voor de Rode Duivels en daar heeft de spits van Manchester United lessen uit getrokken.

   

  "Wat onze ambitie is? No comment.  Ik ga niet zeggen dat we de finale halen. Dat heb ik gedaan in Brazilie en Frankrijk en toen gingen we er vroeger uit. Dat doe ik nu dus niet. Ik heb vertrouwen, maar tegen de pers ga ik niet te veel zeggen. Ik wil mijn ambities tonen op het veld."

   

  "Duitsland is een voorbeeld voor mij. Zij hebben een jonge groep, die groeit in het toernooi. Als je wil dat mensen over je spreken moet je wel minstens de halve finale halen, enkel dan zet je een stap verder dan op het vorige toernooi."

  "Niet alles vergeten en vergeven, maar ben graag bij Rode Duivels"

  Net voor Romelu Lukaku sprak zijn broer Jordan met de pers. Jordan vindt dat zijn grote broer te weinig respect krijgt van het Belgische publiek. "Ik geef hem voor 75 procent gelijk", zei Romelu Lukaku.


  "Maar sinds Jordan en ik  5 of 6 jaar zijn, staan wij met onze rug tegen de muur in het leven. Het enige dat we nu kunnen doen is genieten. Als ik terugdenk hoe we vroeger moesten leven en wat ik nu heb, dan heb ik geen reden om te klagen."

   

  Een journalist wees Lukaku op het applaus dat hij kreeg bij zijn vervanging tegen Saudi-Arabië. "Of alles daarmee vergeten en vergeven is? Nee, ik vergeet niet alles na 1 applausvervanging in 9 jaar. Maar ik ben wel altijd blij om voor de nationale ploeg te mogen spelen." 

  Lukaku: "Ik vergeet niet alles na 1 applausvervanging in 9 jaar"

  "Ja, Rode Duivels zijn sterker dan Manchester United"

  Romelu Lukaku zag het seizoenseinde met Manchester United gedwarsboomd door een blessure, maar die is verleden tijd. "Ik train opnieuw met de groep en daarnaast doe ik wat extra om zo snel mogelijk op ritme te komen."

   

  "Vandaag was de eerste groepstraining en iedereen zag er scherp uit. Dat blijft zo hopelijk drie weken. Ja, het speelt mee dat er nog 5 spelers moeten afvallen, maar ook omdat we weten dat het niet stopt na de selectie van de bondscoach."

   

  "We moeten hard blijven trainen, want als we het zeggen zoals het is, zijn er landen sterker dan wij. Ook al hebben wij spelers bij de beste clubs ter wereld. Het is aan ons om vooruitgang te blijven maken, individueel en als groep."

   

  Op de vraag of de huidige nationale selectie sterker is dan de selectie van Manchester United, begon Lukaku luid te lachen. Na enige aarzeling antwoordde hij: "ja".