• home
 • video
 • pas verschenen

  Japan begint aan WK-voorbereiding met valse noot

  Akira Nishino, de nieuwe bondscoach van Japan, heeft zijn vuurdoop tegen Ghana niet goed doorstaan. In de gutsende regen ging de WK-ganger met 0-2 onderuit.

  De oefenmatch tussen Japan en Ghana kadeerde in de Kirin Cup, een naam als een klok voor de Belgische voetballiefhebbers. Voor Akira Nishino, die het overnam van de Bosniër Halilhodzic, was het zijn eerste match op de bank. Het werd geen succes.

   

  Ghana, dat er niet bij zal zijn op het WK, kwam al na 9 minuten op voorsprong dankzij een vrijschop van Atletico-speler Thomas Partey. Kort na de rust verdubbelde Emmanuel Boateng de score vanaf de stip.

   

  Met onder meer Kawashima (ex-Standard) en Okazaki in de ploeg toonde Japan in de gietende regen toch wat meer offensieve intenties, maar een goaltje zat er niet in.

  In WK-groep met Colombia, Polen en Senegal

  "Dit is een ontgoochelend resultaat. We hadden kansen, maar konden ze niet verzilveren", zegt bondscoach Nishino. "Ik moet nog altijd wat knopen doorhakken in verband met mijn definitieve selectie."

   

  Donderdag maakt Nishino zijn selectie van 23 namen bekend. Daarna volgen nog oefenmatchen tegen Zwitserland en Paraguay. Op het WK is Japan ingedeeld in een groep met Colombia, Polen en Senegal. Japan raakte nooit verder dan de 2e ronde op een WK.