• home
 • video
 • pas verschenen

  Déjà vu: Damien Gaudin wint proloog in Ronde van Luxemburg

  Damien Gaudin.

  Damien Gaudin won ook vorig jaar in Luxemburg.

  Damien Gaudin (Direct Energie) heeft net als vorig jaar de korte proloog in de Ronde van Luxemburg gewonnen. Hij was sneller dan Alexander Krieger en Jan Tratnik. De Fransman is ook de eerste leider.

  De renners moesten het technische parcours van amper 2,3 kilometer tegen de klok afwerken. Gaudin, die ook in 2017 al de beste was in de proloog, ging als 24e van start en zette meteen een knaltijd neer.

   

  Hij bracht uiteindelijk de hele avond in de hotseat door want niemand kwam nog aan zijn chrono. De Fransman vertrekt morgen in de leiderstrui. "Dat ik hier vorig jaar ook won, is geen garantie op succes, maar ik kan moeilijk ontkennen dat deze proloog me wonderwel ligt", zei hij na de finish.

   

  "Het eindklassement? Dat zien we wel. Ik wil er alvast het maximum uithalen. Bovendien wil ik graag een selectie afdwingen voor de Tour de France."

   

  Sean De Bie was de snelste landgenoot op plaats zes. Hij was net iets sneller dan Aimé De Gendt.

  Uitslag proloog
  Damien Gaudin (Fra) in 3'16"
  Alexander Krieger (Dui) op 1"
  Jan Tratnik (Slo) 3"
  Adrien Petit (Fra) 4"
  Jonathan Hivert (Fra) 5"
  Sean De Bie 6"
  Aimé De Gendt 8"
  Alex Kirsch (Lux) z.t.
  Piet Allegaert  "
  Benjamin Declercq "