• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste hoogspringster van het moment: "Laat Thiam maar komen"

  Met haar sprong over 2,01 meter in Götzis zorgde Nafi Thiam voor de beste wereldjaarprestatie in het hoogspringen. Maria Lasitskene, die het hoogspringen domineert bij de vrouwen, kijkt al uit naar een duel.

  Maria Lasitskene won eerder dit jaar de Diamond League in Shanghai met een sprong over 1,97 meter. Dat was tot afgelopen weekend de beste prestatie van het jaar. Tot Nafi Thiam over 2,01 meter ging en zo een wereldrecord sprong in een zevenkamp.

   

  Op de Diamond League van Rome krijgt Lasitskene, die op de laatste 2 WK's telkens het goud veroverde, een kans om weer beter te doen dan Thiam. Maar eigenlijk kijkt ze al uit naar het duel tegen de Belgische op de DL van Parijs (30 juni).

   

  "Ik ben heel blij dat ik eens tegen haar zal kunnen springen in Parijs", zegt de Russin, die zelf vorig seizoen over 2,06 meter wipte. "Ik blij dat ze het zo goed doet. Ik meet me graag met de beste atletes, omdat dat het beste in mij naar boven haalt."

  VIDEO: Thiam springt over 2,01 meter in Götzis