• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwemlegende Popov grijpt naast voorzitterschap Russisch Olympisch Comité

  Ex-zwemmer Popov legde de duimen voor een andere olympische kampioen.

  Ex-zwemmer Popov legde de duimen voor een andere olympische kampioen.

  Oud-schermer Stanislav Pozdnjakov is verkozen tot voorzitter van het Russich Olympisch Comité. "We moeten concrete maatregelen nemen om het vertrouwen in de Russische sport te herstellen", zegt de nieuwbakken voorzitter.

  Pozdnjakov: "Deelname aan Spelen 1 van grootste doelen"

  Stanislav Pozdnjakov versloeg in de verkiezing oud-zwemmer Aleksandr Popov, die 4 gouden medailles bij elkaar zwom op de Olympische Spelen. Ook Pozdnjakov zelf kroonde zich tot olympisch kampioen, in het schermen in Atlanta (1996).

   

  De nieuwe voorzitter van het Russisch Olympisch Comité wil de koe meteen bij de hoorns vatten. "Om het vertrouwen in de Russische sport te herstellen, moeten we concrete maatregelen nemen", zegt kersvers voorzitter Pozdnjakov. 

   

  "Alle evenementen zullen onder toezicht van het IOC plaatsvinden. Deelname aan de Olympische Spelen moet een van onze voornaamste doelen worden."

   

  Russisch president Vladimir Poetin trad Pozdnjakov bij. "Het is belangrijk om voort te werken aan een efficiëntere en effectievere dopingbestrijding. Het is absoluut noodzakelijk dat er een nultolerantie komt."

  De nieuwe voorzitter Stanislav Pozdnjakov wil snel maatregelen nemen.