• home
 • video
 • pas verschenen

  Zenit Sint-Petersburg kiest voor icoon CSKA Moskou als coach

  Zenit Sint-Petersburg breekt met de traditie om topcoaches uit West-Europa, zoals Roberto Mancini en Luciano Spalletti, weg te plukken. De 42-jarige Sergej Semak krijgt het roer in handen.

  Dick Advocaat aasde op de vacante trainerspost bij Zenit Sint-Petersburg, maar Sergej Semak is hem te snel af. Semak loodste FC Ufa afgelopen seizoen naar de zesde plek in Rusland, net onder Zenit. Hij moet Zenit nu opnieuw op de rails krijgen en tekent daarvoor een contract voor twee seizoenen.

   

  Semak stond drie seizoenen op het middenveld van Zenit, tussen 2009 en 2011, maar blonk vooral uit bij rivaal CSKA Moskou. In tien seizoenen schopte hij het er tot aanvoerder en clubicoon. Hij verzamelde ook 65 caps bij de Russische nationale ploeg.

   

  "Het was al een grote eer voor mij dat ik bij de kanshebbers was", vertelt Semak. "Het is een ongelofelijk gevoel dat ik de job heb gekregen. Het wordt moeilijk en we hebben veel werk, dus we gaan meteen aan de slag."

  Tweets: