• home
 • video
 • pas verschenen

  Wordt deze 20-jarige uit de Barcelona-opleiding smaakmaker op het WK?

  Lee Seung-woo speelt tegen Honduras.

  Lee Seung-woo speelde zijn eerste wedstrijd bij Zuid-Korea.

  Lee Seung-woo maakte gisteren zijn debuut bij de nationale ploeg van Zuid-Korea in een oefeninterland tegen Honduras. De bondscoach verraste door hem zo kort voor het WK een eerste keer op te roepen, maar met een puike prestatie en een assist nam hij de twijfels bij de fans weg.

  Lee Seung-woo geldt al enkele jaren als het aanstormende talent in Zuid-Korea. De aanvaller is een product van La Masia, de opleidingsacademie van Barcelona. Afgelopen zomer begon hij bij Hellas Verona aan zijn profcarrière, maar Barcelona blijft wel geloven in zijn talent en bedong een terugkoopoptie.

   

  Bij de U17 en U20 van Zuid-Korea was Lee Seung-woo steevast een smaakmaker, maar hij speelde nog nooit voor de eerste ploeg. Toch nam bondscoach Shin Tae-yong hem op in zijn voorselectie voor het WK. In zijn eerste oefenpartij tegen Honduras liet hij meteen zien waarom. Hij werd meteen in de basis gedropt en eens zijn zenuwen waren weggeëbd, schudde hij enkele knappe acties uit zijn voeten.

   

  Hij zorgde in de 60e minuut ook voor de assist bij het openingsdoelpunt. Hij snoepte de bal af van zijn bewaker, dribbelde richting doel en legde dan achteruit naar Son, die de 1-0 in doel schoot. Hij kreeg in de 85e minuut een stevig applaus bij zijn vervanging. "Ik moet het hier niet zelf afmaken. Ik kan kansen creëren voor mijn ploegmaats." 

   

  Vrijdag speelt Zuid-Korea nog een oefenmatch tegen Bosnië. Daarna beslist de bondscoach of zijn jonge smaakmaker ook echt mee op het vliegtuig naar Rusland mag.

  Bekijk enkele hoogtepunten uit de wedstrijd van Lee Seung-woo