• home
 • video
 • pas verschenen

  Vlucht naar China draait uit op een odyssee voor Belgian Cats

  De Belgian Cats zaten uren vast in de luchthaven.

  De Belgian Cats zaten uren vast in de luchthaven.

  De Belgian Cats stomen zich de komende dagen in China klaar voor het WK basketbal. Maar de heenreis verloopt niet vlekkeloos. "Het is goed dat de Belgian Cats eens uit hun comfortzone moeten komen", zegt bondscoach Philip Mestdagh.

  Vlucht afgelast, vertraging door onweer en aansluiting gemist

  Eind september zijn de Belgische basketbalvrouwen er voor het eerst bij op het WK. In China starten ze deze week hun voorbereiding met een stage en 3 oefeninterlands.

   

  Maar de heenreis loopt niet van een leien dakje. De vlucht naar Frankfurt werd afgelast. De volgende vlucht had een uur vertraging door een onweer, waardoor de Cats hun aansluiting naar Sjanghai misten. Daardoor moesten ze nog eens 5 uur wachten in de luchthaven op een vlucht van 9 uur. Als er geen extra hindernissen opdoemen, landen de Cats morgen om 14.50u Chinese tijd.

   

  "Dat is niet zo erg", zegt bondscoach Philip Mestdagh. "Het is goed dat de Belgian Cats eens uit hun comfortzone moeten komen."

   

  De vraag is vooral: zullen de Belgische basketbalvrouwen wel voor Ann Wauters aankomen in China? Die vertoeft momenteel in Parijs voor een huldiging.

   

  De Belgian Cats verliezen hun glimlach niet