• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel moet mountainbike twee weken in garage laten staan

  Mathieu van der Poel

  Van der Poel haalde de finish niet in Nove Mesto.

  De schade bij Van der Poel valt mee na zijn tuimelperte tijdens de Wereldbeker in Nove Mesto. De Nederlander mag twee weken niet mountainbiken, maar hij hoeft zijn programma deze zomer niet te wijzigen. 

  Mathieu van der Poel was goed op dreef in Nove Mesto afgelopen weekend. Hij was gestart in de leiderstrui en hield gelijke tred met wereldkampioen Schurter, maar halfweg koers ging hij tegen de vlakte. De Nederlander viel op zijn pols, waarin hij eerder al een botje brak.

   

  Van der Poel kneep de remmen dicht, maar na onderzoek lijkt de schade wel mee te vallen. "Ik mag alleen twee weken niet mountainbiken", vertelde hij aan WielerFlits. "Gelukkig heeft dat geen gevolgen voor mijn programma. Op de weg mag ik wel fietsen."

   

  De volgende wereldbeker op het programma van Van der Poel is de wedstrijd in Val di Sole begin juli. Daar zal hij dus gewoon kunnen starten. In de tussentijd rijdt hij een paar wedstrijden op de weg, zoals het Nederlands kampioenschap en Boucles de la Mayenne. "Vooral om ritme op te doen."