• home
 • video
 • pas verschenen

  Mevrouw Martinez: "Hij gelooft dat Rode Duivels WK kunnen winnen"

  Roberto Martinez

  "Hopelijk vieren we zijn verjaardag in Rusland met de finale."

  Beth Thompson, de vrouw van bondscoach Roberto Martinez, gaf vlak voor het WK een interview in Humo. "We zijn gehecht geraakt aan ons leven in België." De beslissing over Radja Nainggolan? "Ik kan alleen zeggen dat hij nooit lichtzinnige beslissingen neemt."

  "Ik heb de Premier League meegemaakt, ik ben wat gewoon"

  Roberto Martinez kreeg de voorbije weken heel wat kritiek te slikken omdat hij Radja Nainggolan niet selecteerde voor het WK. Hoe heeft Thompson dat beleefd? "Iedereen heeft een mening over voetbal, dat maakt het zo boeiend. Maar ik laat me niet uit over de beslissingen van mijn man."

   

  "Ik kan alleen maar zeggen dat hij nooit lichtzinnige beslissingen neemt. Hij is een oprechte man en denkt altijd op voorhand na over de gevolgen van zijn daden. Hij bekijkt een situatie van verschillende kanten."

   

  Neemt Martinez die heisa ook mee naar huis? "Ik heb de Premier League meegemaakt. Ik ben wel wat gewoon. Als hij thuis is, is Roberto vooral een echtgenoot en een vader."

  "Roberto wil zijn werk bij de Duivels voortzetten"

  Ondertussen woont het gezin al bijna twee jaar in België. "Ik ben gehecht geraakt aan mijn leven hier. Het is een opluchting dat hij zich zo goed voelt bij de Rode Duivels en dat hij zich langer wilde engageren. Hij is erop gebrand zijn werk hier voort te zetten."

   

  "Hij ziet dit niet als een springplank. Dat impliceert dat er een groter plan is, maar dat is niet zo. Hij verspilt geen energie aan zaken die hij niet in de hand heeft. Al zijn aandacht gaat nu naar het winnen van de wereldbeker. Hij gelooft ook dat de spelers daartoe in staat zijn. De rest houdt hem niet bezig."

   

  "In het voetbal word je voortdurend overspoeld door voorstellen. Na zijn ontslag bij Everton werd België plots een optie. Hij klonk zo enthousiast. Bij andere voorstellen hoorde ik die hartstocht niet. Ik zag meteen het geloof dat er met deze spelers iets bijzonder te verwezelijken is. Toen wist ik: "Dit doen we"."

   

  Op het WK viert Martinez zijn 45e verjaardag. "Hopelijk vieren we die met een plaats in de finale, twee dagen later."

  Al zijn aandacht gaat nu naar het winnen van het WK. Hij gelooft dat het kan.

  Beth Thompson