Wellens: "Wil nu vooral top zijn op het WK en in Lombardije"

  Tim Wellens stoomt zich klaar in Monaco.

  Tim Wellens (Lotto-Soudal) bouwt in Monaco op naar het 2e deel van zijn seizoen. "Na het BK trek ik naar Innsbruck om het WK-parcours te verkennen", zegt Wellens vanuit het prinsdom.

  Wellens: "Renners stellen in het openbaar vragen over Froome"

  In de Giro stapte Tim Wellens een week voor het einde ziek af. "Dat was jammer", zegt Wellens. "Maar ik heb een rit gewonnen, dus de Giro was wel geslaagd."

  Wat vindt Wellens van de eindwinnaar? "Toen Froome op 3’30” stond, had ik persoonlijk niet geloofd dat hij nog de roze trui zou dragen. Het was een impressionante overwinning in de Finestre-rit, een mooie solo."

  "Ik denk dat veel mensen misschien Tom Dumoulin liever hadden zien winnen. Froome is een speciale winnaar. Maar het is niet aan mij om daar wilde uitspraken over te doen. Maar je merkt wel dat renners nu al in het openbaar vragen beginnen te stellen over Froome, of dat wel normaal is enzovoort."
   

  "BK-parcours is niet op mijn maat"

  Over zijn eerste seizoenshelft is Wellens tevreden. "Mijn doelen waren Parijs-Nice, de klimklassiekers en de Giro en ik heb het telkens goed gedaan in die koersen. Mijn seizoen is voorlopig meer dan geslaagd."

  Hoe zien de komende maanden eruit voor Wellens? "Mijn volgende wedstrijd is de Ronde van Zwitserland, waarna ik het BK rijd. Maar het parcours is niet echt op mijn maat."

  "Daarna neem ik een rustperiode en trek ik naar Innsbruck om het WK-parcours te verkennen met Victor Campenaerts en Kevin De Weert."

  "In het najaar heeft Wellens de BinckBank-Tour, de Canadese eendagskoersen, het WK en de Ronde van Lombardije aangestipt. "Vooral in die laatste 2 koersen wil ik op de top van mijn mogelijkheden aan de start staan."