• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandoorne: "Ik wil zo snel mogelijk met een topauto racen"

  Stoffel Vandoorne: "Ik maak me totaal geen zorgen."

  0 / 0

  Stoffel Vandoorne: "Ik maak me totaal geen zorgen."

  Stoffel Vandoorne maakt zich geen zorgen om zijn toekomst in de Formule 1. "Ik heb een lange overeenkomst met McLaren en het team gelooft in mij", vertelt hij in een uitgebreid gesprek met Sporza in Monaco.

  "Motor houdt het wel"

  Ook met de Renault-motor draait de McLaren dit seizoen nog niet op volle toeren. "De start is zeker niet verlopen zoals we gewenst hadden", geeft Stoffel Vandoorne toe.

  "We koesterden allemaal hoge verwachtingen. McLaren zou een flinke stap voorwaarts zetten. Dat is niet 100 procent gelukt."

  "We staan er beter voor dan vorig jaar, maar we moeten nog een grote stap zetten. Nu blijven we in het middenveld hangen. De ene keer eindigden we vierde of vijfde, de andere keer hebben we het veel moeilijker."

  Vandoorne bekijkt het positief. "We hebben meer punten verzameld en we hebben de eerste wedstrijden met één motor kunnen afwerken. Dat is een opmerkelijk verschil in vergelijking met vorig jaar."

  "En tijdens de testen in Barcelona hebben we begrepen waar we naartoe kunnen werken. Hopelijk kunnen we dat ook snel in de wedstrijden tonen."

  "Nog altijd toekomst van het team"

  Volgens oud-Formule 1-renner Thierry Boutsen wordt het voor Stoffel Vandoorne hoog tijd dat hij een keer ploegmaat Fernando Alonso klopt.

  "Daar denk ik niet echt aan", reageert Vandoorne. "Ik focus op mijn eigen prestaties, dat vind ik belangrijker. Ik wil alles uit mijn auto halen."

  "Ik heb een lange overeenkomst met McLaren. Daar maak ik me dus geen zorgen om. Ik houd me vooral klaar voor de dag dat ik echt met een competitieve auto kan racen."

  "Een contract in de Formule 1 blijft een contract in de Formule 1 natuurlijk. Je moet presteren. Het team heeft alleszins vertrouwen in mij. Ik maak me totaal geen zorgen."

  "Alonso rijdt soms met andere onderdelen"

  "Fernando Alonso is een van de moeilijkste teamgenoten", gaat Stoffel Vandoorne voort. "Ik vind het positief om met hem vergeleken te worden."

  "Hij haalt altijd alles uit de auto, hoe goed of slecht die ook is. Als ik dicht tegen hem aanleun, weet ik dat ik goed werk."

  Krijgt Alonso voorrang bij McLaren? "Hij rijdt soms met enkele andere onderdelen, ja. Veel verschil maakt het niet uit. En tussen ons is er niets aan de hand, neen."

  "Ik denk dat ik nog altijd de toekomst van het team ben. Ik zie niet echt iemand die staat aan te schuiven. Reserverijder Landon Norris? Het is nog veel te vroeg om daarover te praten. Ik concentreer me op mezelf. Dat is de enige weg om vooruit te geraken."

  "Ik word enkel beter"

  Volgens de kenners vormt Stoffel Vandoorne samen met Max Verstappen en Esteban Ocon de nieuwe Formule 1-generatie. "Zij erkennen mijn talent", vindt Vandoorne. "Ik ben ook niet van de ene op de andere dag een slechte coureur geworden. Ik word enkel beter."

  Aan een transfer denkt Vandoorne niet. "Ferrari heeft het ook een tijd moeilijk gehad. McLaren verkeert nu in een soortgelijke situatie."

  "Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier resultaten te boeken, maar ik kan natuurlijk geen 10 jaar wachten op een competitieve auto."

  "Ik wil zo snel mogelijk met een topauto racen om te tonen wat ik in mijn mars heb. Zo lang zal het niet meer duren bij McLaren", gelooft de 26-jarige racer.