• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Dit was dom van de Belgische atletiekbond"

  "Het was toch duidelijk dat ik in grote vorm ben."

  Thomas Van der Plaetsen dwong afgelopen weekend in Götzis een EK-ticket af, maar onverdeeld gelukkig is de (geblesseerde) tienkamper niet.

  Thomas Van der Plaetsen zette met 8.007 punten, de 13e plaats én een ticket voor het EK atletiek in augustus een punt achter de Hypomeeting, een van de grote jaarlijkse afspraken voor de meerkampers. 

  Toch liep Van der Plaetsen er na de afsluitende 1.500 meter niet echt gelukkig bij.

  "Voor het speerwerpen ben ik bij de kinesist geweest. Toen bleek dat er een contractuurtje in mijn hamstrings zat, wilde ik ophouden", begint Van der Plaetsen zijn verhaal.

  Van der Plaetsen krijgt als Europees kampioen tienkamp van de Europese atletiekfederatie een wildcard voor het EK, maar de Belgische atletiekfederatie nam die beslissing niet over. De tienkamper moest zich dus nog eens echt plaatsen voor het EK.

  "Ook na navraag wilde de bond mijn wildcard niet bevestigen. Ik moest dus doorgaan. Mij laten voortdoen met een blessure, dat is dom van de federatie."

  "Zonder die blessure was ik hier boven de 8.400 punten uitgekomen. Het was duidelijk dat ik in grote vorm ben, dat lijkt me voldoende. Maar de atletiekfederatie zei dat ze zo snel geen beslissing kon nemen. Ze verstoppen zich achter hun regeltjes in plaats van knopen door te haken."

  Van der Plaetsen werkte zijn tienkamp rustig verder af, zonder te forceren. "Ik ben blij met wat ik voor de blessure heb laten zien. In het discuswerpen had ik bijvoorbeeld geen energie, maar toch gooide ik ver. Met nog wat finetuning ben ik tot veel in staat op het EK."

  Toeschouwers moedigen Van der Plaetsen massaal aan: