• home
 • video
 • pas verschenen

  Odoi: "Dit is het grootste dat ik al meegemaakt heb"

  Odoi klom op de lat tijdens het feestje op Wembley.

  Fulham speelt volgend seizoen weer in de Premier League. Verdediger Dennis Odoi genoot, ondanks zijn rode kaart in de finale, met volle teugen van het promotiefeestje.

  Fulham klopte Aston Villa zaterdag op Wembley voor 85.243 toeschouwers. Dennis Odoi werd 20 minuten voor tijd met een rode kaart van het veld gestuurd. De verdediger bekeek het restant van de wedstrijd in de kleedkamer en ging achteraf mee vieren op het veld. 

  "Ik ben kampioen geworden met Anderlecht en heb in 2014 de beker gewonnen met Lokeren. Dat waren ontladingen, maar qua toeschouwers is deze promotie met Fulham het grootste dat ik al meegemaakt heb", zegt Odoi.

  "We hebben het gevierd, maar de discotheken gaan hier wat vroeger dicht dan in België. En het feit dat ik geen alcohol drink, speelt natuurlijk ook mee in het feit dat ik nu geen kater heb."

  "Ik heb flink wat sms'jes en whatsappjes gekregen. Maar dat valt allemaal wel mee, zeker omdat ik niet actief ben op de sociale media."

  "We zijn al 2 jaar de best voetballende ploeg in 2e klasse"

  Door Odoi's uitsluiting moest Fulham nog een tijdje met zijn tienen voort. Odoi: "Mijn tweede gele kaart was absoluut terecht. Niks op aan te merken. De eerste was misschien wat streng, dat was een gewone fout die alleen een waarschuwing verdiende."

  "Ik heb de laatste 20 minuten op tv moeten kijken en heb tegelijkertijd zitten bidden. Er stond een tv in de kleedkamer, maar er liep geen klok mee. Ik wist dus niet hoe lang het nog was en ik zag ook niet hoeveel extra tijd de scheids aanrekende. Bovendien zat er ook vertraging op de beelden, dus was het extra spannend."

  "Maar goed, onze promotie is verdiend. Wij zijn al 2 jaar de best voetballende ploeg in de Championship. Wolverhampton is dit seizoen de verdiende kampioen, maar voor de rest was geen enkele ploeg onze gelijke. Dit doet deugd. De nummers 1, 2 en 3 promoveren, het waren de teams met de meeste punten in de competitie."

  "Ik ben heel graag in Londen"

  Volgend seizoen wacht het summum: de Premier League, de natte droom van veel voetballers. Met Odoi? "Zeker. Ik heb geen reden om te vertrekken. Ik heb hier nog een contract voor één seizoen, met optie. Ik neem aan dat we in september om de tafel zullen zitten om dat contract te bekijken, met het oog op wat daarna komt. Ik ben hier heel graag. Het leven in Londen is geweldig, zeker als het mooi weer is."

  Ceremoniemeester Odoi zit op de lat: