• home
 • video
 • pas verschenen

  Moses Simon mist WK met Nigeria door dijblessure

  Geen WK voor Moses Simon.

  AA Gent-speler Moses Simon moet zijn WK-droom opbergen. Hij viel vorige week donderdag uit op training bij AA Gent en raakt niet op tijd fit voor Rusland. "Iedereen is aangeslagen door de blessure van Moses", vertelde de bondscoach. "Moses blijft in de toekomst deel uitmaken van mijn plannen."

  Moses Simon was belangrijk voor Nigeria in de WK-kwalificatie en leek een zekerheid in de WK-selectie van zijn land, maar de 22-jarige speler van Gent moet een kruis maken over Rusland.

  Simon liep vorige week donderdag op training een dijblessure op. Hij onderging vrijdag een scan in Port Harcourt en hij is minstens drie tot vier weken out.

  "Moses zal dus niet deelnemen aan het WK", zei Gernot Rohr. "Iedereen is aangeslagen door de blessure van Moses. Hopelijk vallen er niet nog meer spelers uit. Moses blijft in de toekomst deel uitmaken van mijn plannen." Uche Agbo (Standard) en Elderson Echiejile (Cercle Brugge) maken wel nog deel uit van de voorselectie van Nigeria. Volgende week maandag moet bondscoach Gernot Rohr zijn definitieve kern van 23 spelers bekendmaken.

  Nigeria speelt later vandaag een oefenwedstrijd tegen Congo, zaterdag volgt op Wembley een duel met Engeland. In Rusland zit Nigeria in groep D met Kroatië (16 juni), IJsland (22 juni) en Argentinië (26 juni).