• home
 • video
 • pas verschenen

  Hansen na zijn 20e grote ronde: "Hoop dat ze mijn record nooit afpakken"

  Adam Hansen werd na zijn 20e Giro in de bloemetjes gezet.

  0 / 0
  Gisteren na de slotrit in de Giro kwam er een einde aan de waanzinnige reeks van Adam Hansen. De renner van Lotto-Soudal reed 20 grote rondes op een rij uit. "Ik heb echt gekke momenten meegemaakt. Ik hoop dat ze me dit record nooit afpakken."

  Adam Hansen mocht gisteren in Rome het podium op. Niet omdat hij iets gewonnen had tijdens deze Giro, wel om zijn ongelooflijke prestatie in de verf te zetten. De 37-jarige Australiër reed sinds de Vuelta in 2011 alle grote rondes. Het is het einde van een tijdperk. Wat volgt er nu? "Ik heb echt geen idee. Ik heb al heel lang geen vrije zomer meer gehad dus we zullen zien."

  Beseft Hansen wat hij de voorbije jaren gedaan heeft? "Soms vergeet ik het wel eens. Ik ben hier al zeven jaar mee bezig. Zeven jaar heb ik voortdurend gekoerst. Ik was er altijd bij. Als ik daar even bij stilsta, besef ik wel wat voor een prestatie dit is. Het is best indrukwekkend."

  "Ik ben er trots op. Ik hoop dat ze mij dit record nooit zullen afpakken. Het is fijn om in de geschiedenisboeken te staan."

  "Het gekste dat ik heb meegemaakt? Het is moeilijk om een moment te kiezen want er is zoveel gebeurd. Veel renners stoppen tijdens een grote ronde na een valpartij of met een blessure of ziekte. Ik heb bijvoorbeeld rondgereden met een gebroken sleutelbeen, een schouder die uit de kom was, ... Ik heb heel zware momenten gehad. Ik heb ook heel slechte weersomstandigheden meegemaakt. In de Vuelta of op de Stelvio tijdens de Giro."

  "Het is een lange reis geweest. Of ik blij ben of triest? Blij. Een grote ronde uitrijden is altijd fijn. En het zal leuk zijn om naar huis te gaan."

  Adam Hansen reed zijn laatste Giro op een speciale fiets:

  Na zijn 20e grote ronde werd Hansen in de bloemetjes gezet: