• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans: "Heb 24 uur op een rollercoaster van emoties gezeten"

  Ruben Bemelmans

  Bemelmans mag stoppen met treuren. Hij neemt dan toch deel in Parijs.

  "Lucky loser" Ruben Bemelmans zat de voorbije dagen op "een rollercoaster van emoties". Hij werd zaterdag alsnog opgevist voor de hoofdtabel van Roland Garros. "Ik ging in één dag van teleurstelling naar blijdschap", zegt Bemelmans opgelucht.

  Ruben Bemelmans werd zaterdag alsnog opgevist als "lucky loser" voor de hoofdtabel van Roland Garros. Hij verloor vrijdag nochtans in de laatste kwalificatiewedstrijd van de Braziliaan Bellucci en mocht zijn droom om deel te nemen in Parijs opbergen. Tot zaterdag dan.

   

  "Na mijn wedstrijd tegen Bellucci was er nog een waterkans om als "lucky loser" te worden opgepikt voor de hoofdtabel. Ik kreeg echter meteen het nieuws dat ik niet tot de gelukkigen behoorde", vertelt Bemelmans.

   

  "Dat was een bittere pil om door te slikken. Maar de dag erna hoor je dan dat je toch wordt opgevist als "lucky loser". In 24 uur ging ik van teleurstelling naar blijdschap. Een rollercoaster aan emoties."

   

  Nog een gelukje voor Bemelmans (ATP-111): in de 1e ronde treft hij de Indiër Yuki Bhambri (ATP-94). Geen hoogvlieger en vooral, geen gravelspeler.

   

  "Deze loting is een mooie kans om mijn verhaal in Parijs voort te zetten", meent Bemelmans. "Bhambri speelt helemaal niet graag op gravel. Het wordt zelfs nog maar de 1e wedstrijd die Bhambri dit seizoen op gravel zal spelen, want hij liet de voorbereiding op het gravelseizoen aan zich voorbijgaan."