• home
 • video
 • pas verschenen

  Anak Verhoeven wordt 3e in eindstand van Wereldbeker muurklimmen

  0 / 0

  In de laatste Wereldbeker-wedstrijd van het seizoen, in Slovenië, is Anak Verhoeven op de 8e en laatste plaats gestrand. Daardoor zakt onze landgenote van 2 naar 3 in het eindklassement.

  De laatste WB-manche van het seizoen vond plaats in Kranj, Slovenië. Janja Garnbret was voor eigen publiek oppermachtig. Ze haalde het voor de Zuid-Koreaanse Kim Jain en de Britse Molly Thompson-Smith. Garnbret is ook eindlaureate van de Wereldbeker.

   

  In de eindstand gaat de Sloveense met 665 punten Kim (525) en Anak Verhoeven (444) voor. De 21-jarige Verhoeven had een mindere dag en kwam niet verder dan de 8e en laatste plaats. Daardoor zakt ze in de eindstand één plaats, van 2 naar 3.

   

  De andere Belgische vrouwen moeten we wat verder zoeken. Eloïse Doumont, 18e in Kranj, eindigt 41e met 24 punten, Celine Cuypers (8) is 57e en Chloé Caulier 62e.