• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane: "Drie keer op rij winnen? Dat is gekkenwerk"

  Drie op een rij voor Real Madrid, drie op een rij voor Zidane.

  "Historisch" moet zowat het meest uitgesproken woord zijn na de finale van de Champions League. "Jullie mogen ons nu een dynastie noemen", zei Luka Modric.

  Zidane wist met zijn vreugde geen blijf na het laatste fluitsignaal in de finale van het Kampioenenbal. Sinds hij aan het roer staat bij de Koninklijke, won Real drie keer de Beker met de Grote Oren.

   

  "Dit is een historisch moment. Drie keer op rij de Champions League winnen is gekkenwerk. Zelfs als je weet dat je hard werkt en een goede ploeg hebt, blijft het een huzarenstukje. We moeten genieten, want dit is fantastisch.

   

  Middenvelder Luka Modric trad zijn trainer bij. "We hebben geschiedenis geschreven. Ik denk niet dat iemand dit nog zal kunnen herhalen. Twee keer was al fantastisch, dit is historisch."

   

  "We hebben gisteren nog naar een film gekeken over basketbalteams, zoals de Chicago Bulls en LA Lakers, die drie of vier keer op rij winnen. Dat noemen ze dan een dynastie. Wel zo mag je ons nu ook noemen."

  Bale: "Dit was mijn mooiste doelpunt ooit"

  • Sergio Ramos: "We hebben de wedstrijd gecontroleerd in de tweede helft en hebben de moeilijke momenten overleefd. Het doelpunt van Bale was ongelofelijk, legendarisch zelfs."
  • Gareth Bale: "Ik voelde dat ik een basisplaats had verdiend. Het beste wat ik kon doen, was dan als invaller belangrijk zijn en dat heb ik wel gedaan. De omhaal was mijn mooiste doelpunt ooit. Dat kan niet anders. In de finale van de Champions League, een groter podium is niet denkbaar."
  • Karim Benzema: "We gaan genieten van deze overwinning. Het was een moeilijk seizoen, maar we hebben ons mentaal weerbaar getoond."

  Klopp: "Blessure van Mo Salah was een schok voor het team"

  Jürgen Klopp probeerde zijn blunderende doelman Loris Karius nog in bescherming te nemen. "Het is jammer dat het net in deze wedstrijd moet gebeuren, na zo een seizoen", zei de trainer van Liverpool. "Ik voel met Karius mee, want het is een fantastische jongen."

   

  "Voor het eerste doelpunt heb ik geen verklaring, de tweede goal komt er door de eerste. Het is moeilijk om slechte gedachten uit te schakelen in zo'n wedstrijd."

   

  "Finales zijn er om te winnen, niets anders. We waren nochtans goed begonnen. De jongens hebben hun best gedaan, maar dit was niet het beste script voor ons. De blessure van Mo Salah was een schok voor het hele team."