• home
 • video
 • pas verschenen

  Zidane is overtuigd: "Ronaldo blijft bij Real Madrid"

  Was de Champions League-finale de laatste match voor Ronaldo bij Real?

  Volgens Real-coach Zinédine Zidane zal Cristiano Ronaldo snel van toon veranderen. Over de toekomst van Gareth Bale is hij minder zeker.

  Over Ronaldo: "Hij zal anders klinken"

  Cristiano Ronaldo trok gisteren een rookgordijn op over zijn toekomst bij Real Madrid. Zinédine Zidane maakt zich geen al te grote zorgen.

   

  "Hij blijft bij Real Madrid", is de coach overtuigd. "Over enkele dagen zal hij anders klinken."

   

  En als Ronaldo toch vertrekt? Zidane: "Daar wil ik nu niet aan denken. Als je het mij vraagt, moet Cristiano absoluut blijven. Hij maakt deel uit van deze club. Het is met geen pen te beschrijven wat hij voor Real betekent."

  Over Bale: "Ik moet nu eenmaal keuzes maken"

  Over de toekomst van Gareth Bale is Zinédine Zidane minder zeker. "Het is wat ingewikkeld, maar iedereen moet zelf over zijn toekomst beslissen", vindt de voormalige sterspeler.

   

  "Ik begrijp dat hij ontgoocheld is. Het klopt dat sommige spelers meer speeltijd verdienen, maar een coach moet nu eenmaal keuzes maken."

   

  "Ik probeer elke keer de best mogelijke ploeg samen te stellen. Soms val je daar dan buiten, zelfs al verdien je een basisstek. Maar Bale heeft even goed de Champions League gewonnen. Hij maakte het verschil met zijn doelpunten. We zijn één team."

   

  Waar de toekomst van Bale ligt, is nog gissen. Contractueel kan Tottenham de aanvaller terug naar Londen halen, maar die kans is klein. Wordt het een ticketje naar Manchester? Volgens de Britse media staat Bale op het lijstje van United.