• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilskracht van dolblije Will Power: 11e keer Indy 500, 1e zege

  Will Power wint op zijn 37e de mytische Indy500.

  De Australiër Will Power (37) heeft de 102e editie van de 500 Mijl van Indianapolis gewonnen, de mythische Amerikaanse autorace. De nummer 2 van 2015 kwam op 4 ronden van het einde op kop. De veteraan was door het dolle heen met zijn prestigieuze winst.

  Power, die uitkwam voor het Penske-team, was vanaf de derde plaats vertrokken op de startgrid. Na 200 rondjes op het beroemde circuit van Indianapolis bleef hij de Amerikaan Ed Carpenter (Ed Carpenter Racing) en de Nieuw-Zeelander Scott Dixon (Chip Ganassi) voor.

   

  Power kwam pas op 4 ronden van het einde aan de leiding. Op de erelijst volgt de IndyCar-kampioen van 2014 de Japanner Takuma Sato op. Die werd vorig jaar de eerste Aziaat die de legendarische race kon winnen. Dit jaar moest hij na 47 ronden opgeven na een botsing.

   

  Deze Indy500 was het slotakkoord voor Danica Patrick, een van dé vedettes van de Amerikaanse autosport. Op haar 36e zet ze een punt achter haar carrière. Ze moest na 67 ronden opgeven. Patrick werd in 2009 derde in "de Indy", het beste resultaat van een vrouw.

  Foto's van de winnaar: