• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Renaat Schotte op de Col du Finestre: (onver)hard tegen onzacht

  Renaat kwam op de Col du Finestre ook enkele Vlamingen tegen.

  Sporza-reporter Renaat Schotte wachtte de Giro-karavaan op op de top van de Col delle Finestre. In beeld: de lijdensweg van rozetruidrager Yates, enkele hoopvolle Vlamingen en een troosteloos en besneeuwd maanlandschap.

  Sporza-reporter Renaat Schotte bedwong, in tegenstelling tot de vele zwoegende renners, de Col delle Finestre niet met de fiets, maar met de auto. Lotto Fix-All-verzorger Marc Van Gyseghem vergezelde Schotte naar de top. De soigneur voelde zich onverwachts in de hemel, voor de renners leek de Finestre meer op een wit afkooksel van de hel. De Giro-verschrikking in woord en beeld.

  Bekijk hier de video: