• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck: "Nieuwe coach zorgt dat ik me goed voel als persoon"

  Balt Van Uytvanck straks ook haar vuist in Parijs?

  Alison Van Uytvanck (WTA-46) en Yanina Wickmayer (WTA-101) trekken zonder veel druk naar Roland Garros. "Niets moet, alles mag", klinkt het in het koor.

  Van Uytvanck: "Coach is kalm en altijd positief"

  Bij Alison Van Uytvanck roept Roland Garros mooie herinneringen op. 3 jaar geleden rekte ze haar avontuur tot in de kwartfinales. Met welk gevoel begint ze maandag aan haar toernooi?

   

  "Na de Fed Cup was ik mentaal wat vermoeid", zegt Van Uytvanck. "Maar daarna speelde ik goede matchen tegen Elise Mertens (in Madrid) en Stosur (in Rome). "

  Van Uytvanck werkt sinds enkele maanden ook samen met een andere coach: David Basile. "Hij toont heel veel energie op en naast de baan. Hij is kalm en altijd positief tegenover mij. Dat zijn allemaal dingen die ik nodig heb om me goed te voelen als persoon."

   

  Maandag kijkt Van Uytvanck (WTA-46) in 1e ronde de Australische Isabel Wallace (WTA-248) in de ogen. "Ze staat 200 plaatsen lager gerangschikt dan ik. De druk ligt dus niet bij haar. Ze zal vrij tennissen en dan weet je nooit welk niveau ze zal halen."

  Wickmayer: "Kan het nog niet altijd geloven"

  Yanina Wickmayer was net een citytrip naar Barcelona aan het boeken, toen ze een mail kreeg van Roland Garros met een uitnodiging.

   

  "Ik kan nog altijd niet geloven dat ik hier op de hoofdtabel sta", zegt Wickmayer, die paste voor de kwalificaties door een rugblessure. "Het gaat al veel beter met mijn rug. Die blessure was niet superernstig, maar de kwalificaties kwamen gewoon nog te vroeg."

   

  Wickmayer moet het in de 1e ronde meteen opnemen tegen Stosur (WTA-60). "Ze staat niet meer zo hoog gerangschikt als een paar jaar geleden, maar ze kan nog altijd goed tennissen."

   

  "En zeker op deze ondergrond. Het is een mooie uitdaging voor mij. Ik heb heel weinig te verliezen. Ik sta hier met heel weinig druk en met veel plezier. Het is altijd fijn om de underdog te zijn."