• home
 • video
 • pas verschenen

  Montpellier wint 15 jaar later nog eens de Champions League handbal

  Montpellier is Europa's beste handbalclub. In een volledig Franse Champions League-finale in Keulen ging Nantes met 32-27 voor de bijl. Het brons was ook Frans: PSG klopte Vardar Skopje uit Macedonië met 29-28.

  Het is de 2e keer dat Montpellier het Europese clubtoptoernooi wint: in 2003 was de eerste keer. Toen was Ljubljana uit Slovenië de tegenstander. Coach Patrice Canayer en vleugelspeler Michaël Guigou waren er toen ook bij.

   

  Montpellier zorgde voor een stunt door in de halve finale titelhouder Vardar te wippen. Nantes zette de topfavoriet PSG opzij.

   

  Montpellier won 10 dagen geleden al een keer tegen Nantes in de competitie en deed dat vandaag nog eens over. Het stond voor bij de rust (16-13), maar liet tot 2 keer toe zijn opponent weer naast zich komen. Op het einde liep het dan toch weg met een 8-2-eindspurt.