• home
 • video
 • pas verschenen

  Kajakker Peters pakt 2e zilveren medaille op WB Duisburg

  Artuur Peters (archief) keert met 2 zilveren medailles terug uit Duisburg.

  Op de Wereldbekerregatta van Duisburg heeft kajakker Artuur Peters maar net naast het goud gegrepen in de finale van de K1 500 meter. Peters moest slechts 7 tienden toegeven op de winnaar, de Tsjechische wereldkampioen Josef Dostal.

  Artuur Peters peddelde zich gisteren al in de prijzen, want op de 1.000 meter haalde de 21-jarige Belg al een zilveren medaille binnen. In die race hield Peters knap de wereldkampioen in die discipline af, vandaag lukte hem dat net niet op de 500 meter.

   

  In een spannende race, waarin Peters halfweg nog aan de leiding lag, moest regerend wereldkampioen Josef Dostal alle zeilen bijzetten om de boot van de Belgische jongeling nog in te halen. De wedstrijd kende een zinderende finale, met Peters die op een zucht van het goud strandde en tegelijkertijd maar net vicewereldkampioen René Holten Poulsen kon afhouden.

  WB-debutant Sikkens 8e

  Naast Peters maakte met Bram Sikkens (22) nog een andere jonge Belg een geslaagd Wereldbekerdebuut. Sikkens peddelde naar een 8e plaats. De Belgische kajakdelegatie kan zo terugblikken op de meest succesvolle Wereldbekerregatta ooit, met 4 finaleplaatsen, 1 bronzen en 2 zilveren medailles.